Swipe jij al? 4 nieuwe redenen om je aan het swipen te krijgen!

Swipen is het nieuwe smurfen

116952921543799202_qpdbpura_cVoor iedereen die soms last heeft van die bol wol van gedachten en ik-moet-nogs: ik had in het verleden al de loftrompet geblazen over Swipes in dit artikel. Swipes helpt bij het leegmaken van je bovenkamer door op de meest gebruiksvriendelijke manier ooit, gepresenteerd op deze mensenplaneet, je to-do’s onder handen te nemen. I know, we zijn getraind om kritisch te zijn, maar zet voor één keer dat zageventje (of -vrouwtje) af en geloof me nu eens blindelings! “Ja maar, ik heb geen iPhone!” “Ja maar, ik heb heb geen tijd!” En maar bleiten en neuten… Zwijgt stille nu! Ik ga de laatste obstakels uit de weg ruimen die nog staan tussen jouzelf en een georganiseerd leven! Swipes 2 is uit de hemel neergedaald en brengt een aantal schokkende vernieuwingen mee! 4 woorden zeggen alles: Android, Subtasks, Evernote, Gratis!

Android

ANDROIDIk ga me niet wagen aan een discussie over wat beter is: een Samsung/HTC/… of een iPhone, maar het was in elk geval zo dat de peoples met Android op hun telefoon per definitie verstoken waren van enig zinvol swipe-plezier. Daar zit je dan, met je scherm ter grootte van een TV… Kon je boze vogeltjes wegschieten zoveel je wilde, maar je productiviteit kreeg je er helaas niet mee opgekrikt. Het Swipes-team heeft je gebeden aanhoord, en biedt sinds kort een bèta-versie aan voor Android! Je kan die verkrijgen via hun site.

Subtasks of Action steps

“Ik ga op reis en ik neem mee…” – telkens een nieuwe lijn in je Swipeslijst, waardoor die lang en onoverzichtelijk werd. Een klein zandkorreltje van kritiek in een oase van heerlijkheid, dat was het. Een onooglijke vlo in de pels van een rashond. Maar voortaan kan je een hoofdactie aanmaken, met daaronder Action steps. De living moet geschilderd worden? Dat wordt dan zoiets:
IMG_0242

Want: “de living herschilderen”, dat is een veel te grote, onoverzichtelijke taak en die kan je gemakkelijker stap voor stap uitvoeren. Elke afzonderlijke stap kan je daarna afvinken en in het overzicht zie je hoeveel stappen er nog te zetten zijn.

Evernote

Ook Evernote viel in het verleden ten prooi aan mijn jubeldans als hét ultieme externe geheugen voor alle onthoudenswaardige informatie die op je je levenspad wordt gegooid. Dus heb ik enerzijds Swipes om mijn taakjes in bij te houden, en anderzijds Evernotes om informatie in te stockeren.  Mooimooimooi… Wat hebben die clevere gasten van Swipes nu geforceerd? Ze hebben hun app gekoppeld aan Evernote! “So what?”, hoor ik die kritische geest al opperen, met een lip van minachting? Waarom verdient dit de Nobelprijs voor Apps? Ik had je bevolen te zwijgen en te luisteren, Kritische Geest! Ziehier waarom:

  • Taakjes horen kort en bondig geformuleerd te worden. Nu kan je aan zo’n taak een uitgebreid Evernote-document koppelen (met bv. een hele procedure of uitleg hoe je die taak kan uitvoeren)
  • In Evernote kan je checklists aanmaken: lijsten met van die afvink-vinken voor om af te vinken. Zo’n checklist kan je nu aan een Swipes-task gaan koppelen; dan worden dat subtasks van die task. Kan je nog volgen? Ik geef je een praktisch voorbeeld dat ik zelf gebruik en waarin de ware kracht van deze functie duidelijk wordt: herinner je je de loopchecklist? De lijst van prullen die je nodig kan hebben op een loopwedstrijd? Ewel, als ik nu op looptocht ga, smijt ik dat in mijn Swipes en koppel ik dat aan de Evernote-versie van mijn checklist door in de taak te gaan en op de olifantenkop te tikken. Op die manier koppel ik de Evernote-checklist. Het resultaat ziet er als volgt uit:
    IMG_0243
    Ik kan nu de lijst overlopen:

    • Wat ik niet nodig heb voor deze specifieke wedstrijd, swipe ik weg door 2 x te swipen over een action step: zo verdwijnt die uit de lijst. “Sport-bh” mag bijvoorbeeld weg (“bloedende tepels” kan eventueel in de plaats komen).
    • Wat ik heb klaargelegd (afgewerkt), verdwijnt met een enkele swipe. De samenwerking met Evernote gaat zelfs zo vlot, dat weggeveegde of afgewerkte action steps in Evernotes zichtbaar worden als afgevinkte items.

Gratis

De app was al gratis, maar mits het ophoesten van een maandelijks bedragje, kon je je taken ook in de browser onderhouden. Handig, die verschillende platforms, want meer mogelijkheden om de losse eindjes in je hoofd vast te maken. Soms ligt er een telefoon naast je, soms ligt er een toetsenbord onder je.

Wie kan raden hoeveel keer ik het woord “swipe” heb gebruikt in dit artikel, krijgt zo’n abonnement gratis… Grapje! Want mijn helden hebben met versie 2 beslist het synchroniseren van die taken nu ook gratis en voor niets te maken. De zon gaat voor niets op, maar heeft er nu een geduchte concurrent bij!

Gelieve me nu te excuseren: ik moet nu nog een en ander swipen naar een haalbare toekomst!

Author: Martin Vereecken

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>