Random thoughts (30)

Ik sluit af met ik. Despicable me. Voor nummer 30 in de telling trek ik alle en vooral willekeurige registers open. Random thoughts.

Ik heb nog een melktandje. Onder dat tandje zit een volwaardige grote-mensen-tand, te wachten op een verrijzenis die nooit zal komen, omdat het melktandje te koppig is. Typisch ik. Wijsheidstanden zijn er dan weer niet. Ze zijn toch alleen maar nodig om achteraf operatief te verwijderen. Om dezelfde reden heb ik geen tweede en derde naam. Mijn pa vond dat niet nuttig; het is alleen maar meer invulwerk op formulieren. Mijn naam heb ik ofwel te danken aan een afgeleide van de naam van een van mijn zussen, Martine, ofwel van De Druivelaar, die Sint-Martinus als heilige aanwijst op 13 april, mijn geboortedatum. Het staat sowieso buiten kijf dat mijn ouders niet veel moeite hebben gedaan om een voornaam te bedenken. Tot op de dag van vandaag houdt mijn moeder vol dat ik een gewenst kind was. Niet gepland, dat niet, maar dat was geen enkele van de zes kinderen: in die tijd was God degene die bepaalde hoeveel jonkies er uit een huwelijk voortkwamen. Met de bereidwillige hulp van de geile geest van mijn vader, dat wel. De pa van mijn eerste echte lief noemde ook Martin. Wat een tijdlang de voornaam Martin II meebracht. Bij ons eerste dansje vroeg ze mijn naam, en toen reageerde ze met: “Mijn pa heet ook zo.”. Ik denk dat dit gegeven mij toen niet bijzonder blij maakte, maar bon, wat wil je als je ouders er niet veel tijd aan besteedden. Ik hoop dat ik met meer zorg werd verwekt, dan er zorg in mijn naam is gestoken.  Ik drink veel te veel koffie, gelukkig met 50% melk, wat vermoedelijk een stuk van de negatieve effecten van koffie tenietdoet. Als ik koffie met veel melk drink, en daarna water, dan smaakt dat naar hotdogs. In de gedenkmis voor mij pa, afgelopen weekend, heb ik voor het eerst gemerkt dat, als er fel zonlicht in een van mijn ogen valt, dit de kleurweergave beïnvloedt. Het rechtse, verlichte oog gaf fletsere kleuren, terwijl het minder verlichte linkeroog mooie, felle kleuren gaf. Teveel licht in een oog heeft een vermindering in saturatie. Dat heb ik proefondervindelijk vastgesteld door afwisselend mijn linker- en rechteroog te sluiten. Ik heb daar echter nog geen bevestiging over gelezen, omdat ik niet goed weet waarnaar ik zou moeten googlen, en eerst dacht ik dat het een probleem was met mijn oog. De eerste keer dat ik lenzen probeerde, vond ik het heel akelig om met mijn vinger in mijn oog te pulken. De optische dame van dienst verzekerde me dat het geen kwaad kon, maar ik was er niet gerust in. Ik heb sinds kort nieuwe lenzen, die lekker zitten (voor zover je dat over een oog kan zeggen), maar wel één nadeel hebben: ze zuigen zich gigantisch vast aan mijn oog, waardoor ze, vooral na een paar uur verblijf in de buitenlucht, zich halsstarrig aan mijn oog vastklampen. Ik moet de oogbol bijna samenknijpen om de lens los te krijgen. Excuses voor het zieke beeld. Ik ben ooit “Hostel” gaan bekijken op groot scherm, een horrorfilm waarvan ik dacht dat iets voor mij was. Daar werd iemands oog uit zijn kas geplopt en hing het te bengelen aan de oogzenuw. Geen zicht. Kantoren voelen soms heel beklemmend. Ik zou dan willen op mijn bureau springen en een dansje doen, of moonwalken in de gang, maar omdat ik niet kan moonwalken en de mensen raar zouden opkijken, zie ik af van die gedachte. Mochten sinaasappelen ergonomischer gebouwd zijn (waarmee ik bedoel, gemakkelijker te pellen met de hand), ik zou er meer eten. Was alle fruit maar zo eetbaar als de appel. Ik ben zeer tevreden over mijn Apple iPhone 6 Plus, en ik zeg dat niet om op te scheppen. En neen, hij is nog niet geplooid. Ook al geloof ik dat hij niet zo gemakkelijk plooit, toch ben ik er voorzichtiger mee dan ik anders zou zijn, mocht ik nooit zo’n bend-filmpje gezien hebben.

Met deze gedachenchaos sluit ik af na 30 dagen (-1 per ongeluk); ik hoop dat het voor jullie ook een beetje plezant was. Cheers. En wat nu?

– 692 words -

Author: Martin Vereecken

Share This Post On

4 Comments

 1. Oooh gedaan, spijtig! Doe maar verder zou ik zeggen :), was heel tof en amusant om te volgen !!

  Post a Reply
  • Dankjewel, Katrien! :-)

   Post a Reply
 2. Een geslaagde afsluiter in goeie vaart!

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 79

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>